Lov om kosmetisk behandling

Hvad skal der til for at få lov til at lave kosmetisk behandling?

 

Du kan læse om lovgivningen på  

http://stps.dk/da/sundhedsprofessionelle-og-myndigheder/det-risikobaserede-tilsyn/tilsyn-med-sundhedspersoner/kosmetisk-behandling

Den skal læses grundigt. 

 

Styrelsen for Patientsikkerhed har ingen offentliggjorte, fastlagte nedskrevne regler, om hvad der helt præcist skal til. De tager stilling ved hver enkel ansøgning.

For at blive registreret af Sundhedsstyrelsen skal man have såvel teoretisk som praktisk træning, som begge skal være dokumenteret.

 

 

Sygeplejerske:

 

Som sygeplejerske skal man, formentlig have udført 20 behandlinger med botulinumtoksin og 20 behandlinger med fillers under supervision.

 

 

Læge:

 

Som læge skal man, formentlig have udført 30.  

Speciallæger i dermatologi skal have udført 10 behandlinger med fillers under supervision, og behøver ikke at udføre botulinumtoksinbehandlinger under supervision, da det forventes at det ligger under uddannelsen. Styrelsen er gode til at svare på henvendelser, så jeg vil opfordre dig til at forhøre dig hos dem, da de tager stilling i hvert enkelt tilfælde. 

 

 

ikke-sundhedsfagligt personale:

 

Der star I lovgivningen at andet ikke-sundhedsfagligt personale (eks. kosmetiker) kan bliver registreret til at udføre behandling med ikke-permanent fillers (ex. Restylane), når indikationen forinden er stillet af din ansvarlige læge.

Som Ikke-sundhedsfagligt personale skal man formentlig indsende dokumentation for 50 behandlinger.

Ikke-sundhedsfagligt personale må ikke udføre behandling med botulinumtoksin.

 

 

Superviserede behandlinger:

 

Man skal indsende en liste, om hvem man har behandlet, med hvilket produkt og og hvor det er foretaget. Supervisionen skal være udført af en læge, som allerede selv er godkendt til at udføre disse behandlinger, og som skriver under på, at man nu har udført disse behandlinger.

Vi tilbyder ikke disse superviserede behandlinger. Det bedste er at få et job et sted, hvor man kan lære det, på en klink. Det kræver træning.

 

 

Hvordan får man et job på en klinik, hvor man kan lære det?

 

 • Dit udgangspunkt skal være: Jo mere du ved, jo lettere har du ved at få et job.
 • Hvorfor dette udgangpunkt: Det er et stort og tidskrævende arbejde for en klinik, at oplære dig i ALT. Men hvis du selv har taget initiativ til at lære noget, og i en ansættelsessituation kan vise, at du har en stærk faglig viden, har du lettere ved at få jobbet. Du viser at du har et drive, og ikke forventer at få alt serveret.
 • Vi tilbyder, at give dig den baggrundsviden der skal til, så du har noget at byde ind med, du kommer med noget. Du har taget initiativ og du har tilegnet dig faglig viden, du gør noget selv.
 • Du kommer ikke tomhændet og siger “hjælp mig,” du tilbyder noget, som de kan bruge. Faglig viden, energi og initiativ.
 • Jeg foreslår at du kunne tilbyde at arbejde der en dag om ugen, gratis, for at lære det.
 • Når du så har lært noget, kan du tilbyde at arbejde, som klinikken har brug for. En aften om ugen, ved siden af dit normale arbejde.  Lidt efter lidt bliver det til mere og mere.
 • Det tager tid at lære, og det tager tid for dig at opbygge din kundekreds. Det skal du selv gøre.
 • Når du begynder at skabe en omsætning kan du begynde at få løn.
 • Det er mine gode råd til, hvordan man får et job på en klinik.

ELSE MARIE LISSAU

 • Plastikkirurgisk Klinik Aarhus, Skolegade 19C, 8000 Århus C
 • Tlf.: 86 18 04 88
 • Email: sekretaer@pkka.dk